Æteriske olier (og duftolier – som vi dog ikke forhandler) skal lovgivningsmæssigt klassificeres som kemikalier, når de markedsføres til kosmetisk og/eller aromaterapeutisk brug. Derfor skal de mærkes efter kemikalielovgivningen, hvilket indebærer, at de skal mærkes med faresymboler, risikosætninger og sikkerhedssætninger.
I denne artikel gennemgår vi, hvad det har af betydning, både i forhold til de enkelte faresymboler, risikosætninger og sikkerhedsætninger samt, hvordan du bør håndtere olierne på sikker vis.
Block "156903" not found
Er det farligt at bruge æteriske olier?
Æteriske olier er kraftige koncentrede olier, der er udvundet fra de planter de kommer fra.
Æteriske olier MÅ IKKE anvendes ufortyndet. Med andre ord SKAL de fortyndes med eksempelvis en vegetabilsk olie.
Fortyndes æteriske olier forsvinder faren ved brugen af disse olier.
Block "109899" not found
Parfumeallergi
Vær opmærksom på, at blot fordi disse olier er økologiske og naturlige, så undgås problematikken om parfumeallergi ikke.
Æteriske olier kan være allergifremkaldende og det er derfor vigtigt, at du altid fortynder olierne og, at du inden brug foretager en såkaldt hud-test, for at undersøge om risikoen for allergier.
De 26 parfumestoffer
Der findes 26 parfumestoffer, der lovmæssigt skal deklareres separat på etiketten, hvis de findes i produktet.
De fleste æteriske olier, indeholder flere af disse 26 stoffer helt naturligt. Så når der på en æterisk olie, eksempelvis står at den indeholder limonen, geraniol og eugenol, så er det ikke stoffer der er tilsat olien – det er stoffer der findes helt naturligt i olierne, men som lovgivningen, af hensyn til parfumeallergikere, kræver deklareres separat.
Block "118292" not found
Block "166267" not found