Makeupfjerner - Bomulds-rundeller til at fjerne makeup med

Naturlig makeupfjerner – Erfaringsmæssigt de fem bedste

Det har været en lang dag og du er supertræt. Dagen retter sig imod slutningen og det er tid til at få fjernet alt makeup fra ansigtet. Ikke just hvad du har lyst til netop nu, men af skal det jo.

Spørgsmålet er om der findes et naturligt alternativ til den traditionelle makeupfjerner. En løsning der ikke indeholder en lang liste af ingredienser og som gør det svært at finde en, der matcher netop din hud.

Svaret er ja, det gør der. Lad os præsentere dig for en naturlig makeupfjerner i form af helt ren olie.

[lwptoc]

Kan man fjerne makeup uden makeupfjerner?

Fordi makeup er en så stor del af vores liv, finder du et væld af produkter til at fjerne makeup med på markedet, herunder vådservietter, micellar vand, olierensende produkter, oliebaserede makeupfjerner, vandbaserede makeupfjerner, både økologiske, naturlige og så fremdeles.

Du har sikkert selv prøvet en del af disse, men hvis du er på udkig efter en naturlig version, hvor du ikke går på kompromis med ingredienslisten, så stiller det dig med en facitliste på én type af produkt.
Helt rene og naturlige olier med kun én ingrediens. Makeupfjerner fri for parfume og andre kedelige ingredienser.
Men kan du bruge en hvilken som helst olie, eller kun nogle helt særlige? Det fortæller vi mere om i denne artikel – samt hvordan du bruger dem.
Så lad os dykke ned i det.

Vores anbefalede olie til naturlige makeupfjerner er kokosolie

De fleste olier er rigtig gode til at fjerne makeup med, når de er blandet.

Men hvis vi skal vælge kun én enkel olie, vælger vi kokos. Den er effektiv til at opløse makeup, den er superfugtgivende, og så dufter den fantastisk!

Hvilke olier kan du bruge til at fjerne makeup med?

Mange olier er gode til at fjerne makeup. Alle er naturlige alternativer til almindelige makeupfjernere. De fleste olier virker bedst sammen, og derfor finder du dem i mange oliebaserede rensemidler. Kig efter dem på etiketten, nær toppen af ingredienslisten.

Vi anbefaler at du bruger helt rene olier. Olier med kun én ingrediens. Nemlig olien selv.

Mange olier kan bruges, men vi anbefaler især de fem nedenstående:

Kokosolie

Vi har sagt, at de fleste olier bruges bedst i kombination med hinanden for at opnå den ideelle makeupfjerner-oplevelse.

Kokosolie er den stærkeste undtagelse fra denne regel.

Den forbliver fast ved stuetemperatur – du skal massere en lille mængde i fingerspidserne for at varme den op, før du anvender den. Desuden har den antibakterielle egenskaber.

Jojobaolie

Jojobaolie er en fantastisk olie til rensning af tre grunde.

For det første ligner den meget hudens talg, dvs. den er perfekt til ikke at blokere porerne eller skabe en unødvendig tyk hinde på huden.

For det andet sørger den for at huden bevarer sin naturlige fugt. Dette er en vigtig egenskab for enhver rensende olie, da du ikke ønsker at udtørre din hud med hver vask.

Og for det tredje kan rensning med jojobaolie hjælpe med at lindre akne symptomer, fordi den er balancerende og ikke tilstopper porerne.

Mandelolie

Mandelolie er en 2 på den komedogene skala, så det er usandsynligt, at den tilstopper porerne. Den opløser effektivt make-up og er også fuld af essentielle fedtsyrer og E-vitamin.

Ricinusolie

Ricinusolie er kendt for sine antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber og er et populært valg til huden. Anekdotisk set understøtter ricinusolie sund vækst af øjenvipper, hvilket gør den særlig god til at fjerne øjenmakeup.

Hampefrøolie

Hampefrøolie er velegnet til alle hudtyper. Hampefrøolie minder også om vores huds egen olie. Den er også rig på essentielle fedtsyrer som omega 6 og 9, som fugter og nærer hudens naturlige fugtbarriere.

Sådan fjerner du makeup med olie

Det første, du skal gøre, er at genoverveje, hvad det vil sige at fjerne din makeup.

Mange af os er vokset op med at bruge klude til ansigtet og derefter en øjenmakeupfjerner på en vatrondel specielt til ting som vandfast mascara.

Når makeuppen er væk, og vores hud føles glat og fedtet af produktet, skrubber vi resterne – og sandsynligvis også de naturlige olier på vores hud – væk med en skummende ansigtsvask.

Lyder det bekendt?

Jeps, men ikke desto mindre er det helt forkert!

Her får du en trin-for-trin-guide til olierensemetoden som skånsomt fjerner din makeup.

Med denne vasker du samtidig dit ansigt. Skønt og tidsbesparende.

1: Fugt din hud

Før du anvender olie, skal du først anvende vand.

En ren rensende olie er fri for vand. Olierne opløser og frigør din makeup, men det er vandet, der vasker det væk. Brug altid lunkent vand, aldrig varmt!

OBS: Vær ekstra forsigtig med temperaturen på vandet omkring dine øjne eller hvis du har følsom hud.

De fleste vil guide dig til at anvende olien direkte på den tørre hud. Det hænger sammen med, at du også skal følge op med en anden, vandbaseret rensning efterfølgende.

Vi kan dog med fordel tage en genvej her.

2: Påfør olien til ansigtet og massér din makeup af

Påfør olien (mængden afhænger af olien, og hvor meget makeup du har på) på fingerspidserne. Fordel den mellem begge hænder, og gnid den forsigtigt over hele ansigtet.

Hvis du har tung øjenmakeup på, foreslår vi, at du masserer den øvrige del af ansigtet først. På den måde kan du slutte med øjnene og slippe for at smøre sorte striber af fedtet mascara ud over det hele.

3: Rens med vand gentagende

Når din makeup er tilstrækkeligt opløst, er det tid til at fjerne den.

Du kan nu skylle af ved at stænke vand gentagende gange, indtil ansigtet er rent. Eller du kan fugte en ren, blød vaskeklud med naturfibre og bruge den til at fjerne makeup og olierester. Husk at bruge lunkent vand.

Vi foretrækker denne anden metode, fordi den fjerner makeup og olie mere grundigt. Du bruger også mindre vand, så der er mindre spild.

Hvis du bliver træt af at vaske dine klude eller har svært ved at få dem rene, kan du evt. anvende vatrondeller eller engangsklude i stedet for.

4: Dup huden tør

Selvforklarende. Brug altid et rent håndklæde til at tørre huden forsigtigt med.

Alternativ til olie som makeupfjerner

Som et alternativ, kan du også prøve dig med en hydrolat. Det er et restprodukt fra produktionen af æteriske olier, hvorfor de dufter rigtig godt.

De kaldes også for blomstervand og er et naturligt alternativ til at fjerne makeup med, men en olie vil være mere effektiv.

Se alle blomstervand

Er der forskel på hvad jeg skal bruge alt efter min hudtype?

Vi plejer gerne at gøre opmærksom på, hvilke olier der bedst egner sig til en bestemt hudtype eller hvis der er særlige ting man skal tage hensyn til i forhold til sin hudtype og denne artikel er ingen undtagelse.

Makeupfjerner til fedtet hud

Hvis du kun bruger olie som makeupfjerner – og følger op med en anden rensning for at vaske dit ansigt – f.eks. blomstervand – behøver du ikke at bekymre dig, hvis din hud er fedtet.

Enhver af de ovennævnte olier vil kunne fjerne din makeup uden at forværre fedtet hud. Hvis du går efter en 2-i-1, bør du vælge en olierens, der indeholder hampefrøolie – det hjælper med at kontrollere talg produktionen.

Makeupfjerner til sensitiv hud

Har du sensitiv hud, er det først og fremmest vigtigt, at du foretager en test af olien på underarmen, for at sikre du ikke har allergi eller får udslet eller andet.

Dernæst bør du starte med jojobaolie, da det er den olie, der mest minder om hudens egen olieproduktion. Det er en mild olie og den der vil være mest nænsom for din hud.

makeupfjerner til akne præget hud

Nøglen til at rense akne præget hud med olie er at vælge en renseolie, der ikke er komedogen. Det er den tekniske betegnelse for “den vil ikke forårsage tilstoppede porer”.

Hampefrøolie er en rigtig god olie til hud der har tilbøjelighed til akne. Linolsyre i hampeolien holder talg tyndt og flydende, så porerne ikke bliver tilstoppet af olie og døde hudceller.

Makeupfjerner til tør hud

En tør hudtype elsker rensende olier! Vælg et produkt, der indeholder kokosnød, avocado eller mandelolie. Disse er fugtgivende og styrker din hudbarriere for at beskytte mod fugttab.

Hvornår skal jeg ikke bruge olie?

Du bør ikke bruge olie som makeupfjerner, hvis din hud tidligere har reageret uhensigtsmæssigt på olie – hvilket kan ske i forbindelse med visse hudlidelser eller allergier.

Lav altid en allergitest af nye produkter på indersiden af din overarm for at undgå uønsket irritation eller reaktion i hele ansigtet.

Afhængigt af din hudtype bør du måske undgå olier der enten er meget fede eller meget tørre.

Undgå også olie, hvis du anvender et dyrt vippeserum. Du kan risikere, at vippeserummet ingen effekt har.

Konklusion

Som det tydeligt fremgår, så mener vi bestemt du kan bruge helt rene olier til at rense din makeup af med. Med stor fordel endda, da olien meget nemt opløser den somme tider tykke mascara.

Med kun olie og lidt vand får du derved nemt fjernet din makeup inden du skal i seng.

Som efterbehandling kan du enten anvende en skønhedsolie til ansigtet eller lidt blomstervand for at fugte huden. Men under selve processen får din hud allerede næring i form af vitaminer og mineraler samt fugtighed fra de skønne olier.